Hengels & Molens
Gevlochten & Nylon
Pilkers & Kunstaas
Accessoires
Klein Materiaal
De Vangsten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonim xp3300 force review De enige bewezen waterdichte en zoutwaterbestendige telefoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mail to: Design & illustrations

 

 

Watersport gadgets & Hengelsport Accessoires

Hengelsport accessoires en watersport gadgets

De materialen die u in deze categorie treft zijn een aanvulling op de standaard hengelsportuitrusting. Niet primair noodzakelijk om te kunnen vissen maar verhogen zeker het gemak, plezier of comfort tijdens uw hengelsport hobby of visvakantie. Sommige accessoires die hier gaan verschijnen zou u niet direct verwachten. Door hun specificaties of gebruiksmogelijkheden zijn ze echter van bijzondere toegevoegde waarde voor de serieuze hengelsporters. Door de vele vragen die ons bereiken via onze gasten (vaak ook weer via via)  en per e-mail , “Welke hengelsportmaterialen c.q. accessoires gebruiken jullie?” gaan we nu ook deze categorie wat nader toelichten. Wij kunnen U deze hengelsport accessoires zeker aanraden daar we ze zelf in de praktijk gebruiken en dat …nog steeds doen. Dat wil dus zeggen dat we ze een 7 tot 10 weken per jaar, maal 7 dagen lang, op het zoute water gebruiken en dat ze dat gezien de zoute omgeving uithouden. Mocht u geen verjaardagscadeau weten voor een fanatieke watersporter of sportvisser?  Misschien dat onderstaand u op een idee brengt. Al deze materialen zijn bij de breed gesorteerde hengelsportzaken verkrijgbaar (of horen daar te liggen) en mocht dat niet het geval zijn, (geld ook voor de niet hengelsport gerelateerde artikelen) een mailtje naar Visservice  En wij verwijzen u voor deze watersport gadgets naar een verkooppunt bij u in de buurt.

Next: De waterdichte videocamera

Sonim XP3300 FORCE  De Waterdichte mobiele GSM telefoon die echt tegen een stootje kan, dat is pas really smart. Review
 

Herkent u het, de kostbare mobiele GSM telefoons van tegenwoordig die in een boot vaak niet opgewassen zijn tegen de bijbehorende elementen? Vallen, stoten, storm, regen, viezigheid, in ons geval visschubben en bij een wat zwaardere zeegang, vallen in het zoute water dat vaak in de kuip van de boot achterblijft. Het heeft mij in het verleden al twee dure telefoons gekost maar nu is daar voorgoed een einde aan gekomen met de Sonim XP3300 Force.

 

We zagen de mobiele telefoons van Sonim Technologies voor het eerst op een beursstand van Range Rover en onze interesse was gelijk gewekt. Een waterdichte telefoon waar je met een dergelijke auto gewoon overheen kan rijden… die kan wel tegen een stootje. Voordat we in een boot stappen, en dat gebeurt nog al een aantal weken per jaar, even de simkaart van de smartphone naar de Sonim verhuizen en ook de telefoon is bestand tegen alle elementen. Als onze duo simkaart binnen is zijn we van dat simkaart overzetten ook af. Dit toestel hebben we tot op heden met heel veel plezier tot het uiterste in de praktijk gebruikt, (en soms misbruikt) al vissend op het zoute water. Voor het eerst dat de beloftes van een verkoper echt zijn uitgekomen en onze hoge verwachtingen zijn waargemaakt.

 

De Sonim XP3300 Force is een ultrarobuuste GSM-telefoon speciaal ontworpen voor de professionals die werken onder de meest extreme omstandigheden. (o.a. Bouw, Scheepvaart, Offshore en defensie). De Sonim XP3300 staat zelfs in Guinness Book of Records vermeld als “Meest Robuuste Telefoon ter Wereld” na het overleven van een val van 25 meter. Uit mijn eigen ervaring is een heel aantal keren vallen van 1,5 tot 2 meter op wat voor ondergrond dan ook geen enkele belemmering voor een perfecte werking en sterker nog, er zit door de robuuste behuizing nog niet een krasje op.

Tweede grote plus punt is dat je niet elke dag of om de dag je telefoon hoeft op te laden. Vol energie houdt deze 1750mAh sterke Li-ion batterij bij ons toch wel frequente gebruik het anderhalf tot twee weken uit. Nog een sterk punt is het volume van de telefoon die er voor zorgt dat je van uit een flotation of survival suite ook de bel en ringtonen van je telefoon perfect hoort en geen gesprek, sms of mms mist. Zelfs naast een draaiende betonmolen of vol gas draaiende buitenboordmotor volstaat het maximale volume niveau ruimschoots om duidelijk genoeg om de aandacht te vragen. Last but not least de waterdichtheid die zich voor ons 100% heeft bewezen. Daarbij in ogenschouw genomen dat er een groot verschil is tussen de veel gebruikte begrippen, Spatwaterdicht, Waterdicht gecoat (voor de duidelijkheid een coating die een product minder gevoelig maakt voor vloeistof en vochtschade!!), Waterproof en Zoutwater geschikt.

 

Sonim XP3300 FORCE De Waterdichte mobiele GSM telefoon die echt tegen een stootje kanDe Sonim XP3300 Force is constructie technisch waterdicht dus niet middels een aangebrachte coating zoals bij veel moderne smartphones het geval is. Naast olie en chemicaliën bestendig is deze Sonim XP3300 dus ook (voor ons watersporters super belangrijk) zoutwaterbestendig!!! Er zijn maar weinig merken (ik ken er geen een) die dat aan hun specificatie lijstje kunnen of durven toe te voegen. Voor iemand die weken lang op zee vertoeft is het prettig te weten dat je die zoute aanslag op je telefoon gewoon en veilig onder de kraan met lauw warmwater kunt afspoelen zonder je telefoon direct af te schrijven. Heel handig voor ons hengelsporters te weten dat die visschubben dus gewoon weer van je mobiele telefoon verdwijnen onder de kraan.

 

De professionele GPS mogelijkheden voor een optimale en accurate positiebepaling kunnen wij als watersporters ook heel goed gebruiken voor waipoints, plaats en koersbepaling. De belangrijkste reden naast zoutwaterbestendig voor ons om de Sonim XP3300 Force uit te roepen tot Watersportgadget 2012 is dat de Sonim RPS (Rugged Performance Standards) veel verder gaat dan de MIL-SPEC (Military Specifications) qua robuustheid en duurzaamheid. Naar ons idee en ervaringen dus bewezen uitermate geschikt voor alle watersporters en hengelsporters die op zoek zijn naar een echte 100% waterdichte, stofdichte en bewezen stootvaste maar vooral … zoutwaterbestendige mobiele telefoon.

 

Zomaar een paar pluspunten van de Sonim XP3300 Force:

 

    IP-68 certificatie, 60 minuten lang bestand tot 2 meter onder water

    MIL-810G certificatie, bestand tegen zout, mist en vochtigheid

    Schokbestendig tot 4G

    Schok- en krasbestendig Gorilla Glass display

    Toetsen ver uit elkaar geplaatst voor makkelijk gebruik met handschoenen aan

    FM radio - Mediaspeler en Micro SD uitbreidbaar tot 16GB

    20 tot 24 uur gesprekstijd en 800 uur standby-tijd

    Uitgerust met GPS mogelijkheden en navigatieapplicatie

    Bluetooth – GPRS - JAVA

    3 Jaar uitgebreide garantie

 

Kijk voor de volledige specificaties www.sonimtech.nl

 

en snel on-line bestellen kan via www.misco.nl 

Elektrisch verwarmde kleding voor de Watersporter

Dit hartverwarmende item zou je niet direct verwachten als hengel & watersport gadget tot je een keer echt tot op het bod koud en verkleumd thuis komt na een dagje vissen. Je collega sportvisser heeft al de hele dag ogenschijnlijk nergens last van en verklapt pas bij thuiskomst zijn geheim. Verwarming in je jas?  Natuurlijk en je vraagt wat hij exact in zijn thermosfles had zitten naast de gebruikelijke koffie.

Verwarmde kleding Type: Fire FleeceWe kennen allemaal de warmtepakken die in de praktijk vaak niet de hele dag waterdicht blijken en ben je eenmaal nat,… volgt spoedig de kou. De flotationsuites zijn wat dat betreft al een heel stuk beter maar primair gericht op laten drijven van zijn inzittende. Als we na een lange regenachtige dag vissen, op de pier of in Noorwegen met die ijzige polaire wind, thuis komen dan ben je wel toe aan wat warms.

Na de afgelopen (redelijk koude) winter en de natte zomer als testperiode kunnen we stelen dat de verwarmde kleding van Noorseproducten.nl een zeer welkome aanvulling is voor alle outdoorsporters en vooral … alle watersporters. Dus ook alle hengelsporters kunnen daar zeker hun voordeel mee doen. Zelf had ik een zwart verwarmd Alpenheat Fire Fleece onder mijn Verwarmde kleding Type: Fire Vestflotationsuite aangetrokken en dat is toch echt comfort hoor, na drie uur in de ijzige wind de kachel op 3 en je houd het evengoed weer de hele middag uit. De Alpenheat Fire vest is een gelijkend product met een meer outdoor stoffering. De truck zit hem in het verwarmingselement dat op de rug tussen de schouderbladen als warmtewisselaar werkt en de afbeelding hieronder spreekt voor zich.

Elektrisch verwarmde kledingDe Li-Ion batterij met 5 standen heb ik niet hoger gehad als 3 (anders werd het zweten) en deze voorzag de verwarming 6 tot 7 uren van de vereiste spanning. De Li-Ion batterij  heeft een praktische laadtijd van ca. 4 uur.Verwarmde kleding Type: Fire Softshell

De Alpenheat Fire-Softshell is middels hetzelfde principe verwarmd maar qua uitvoering van een geheel ander kaliber. Het 3 laags soft-shell materiaal is ademend en zo niet nog belangrijker, volledig wind-en waterdicht. Dat maakt de Fire-Softshell uitermate geschikt voor de watersporter en vooral …. De Hengelsporter die er een lange dag op uit trekt om bijvoorbeeld een roofvis tot aanbeet te verleiden.

Visservice vrienden krijgen via deze link een extra korting op deze heerlijk elektrisch verwarmde kleding en kijk voor meer informatie over deze hartverwarmde kleding op de website van Noorseproducten.

De Waterdichte verrekijker die tegen een stootje kan preview - review

Pentax PCF WP2Waarom een waterdichte verrekijker? Omdat deze, naast bestand tegen regen het zeewater, aan het einde van een visdag zonder zorgen onder de kraan moet kunnen worden afgespoeld. Na een week op het zeewater zou je het zout echt niet meer van de lens krijgen. Waarom een stootvaste verrekijker? Omdat alles wat je in een visboot gevuld met 2 of 3 hengelsporters gebruikt tegen een stootje moet kunnen. Je zit net een zeearend in de verte boven de bergtoppen te bekijken als je maat roept,... BEET. Je vergeet alles en legt de verrekijker naast je neer en hebt alleen nog oog voor je hengeltop tot,... beng. Daar ligt de verrekijker vanaf het bankje op de bodem van de boot. Gewoon voorbeelden uit de praktijk waar,.... de best geteste materialen tegen moeten kunnen. 

Natuurlijk kennen we allemaal de traditionele modellen echter kunnen de meeste slecht tegen.... water. Er zijn gelukkig ook verrekijkers die wel waterdicht zijn zoals bijvoorbeeld bovenstaande Pentax PCF WP2 waarbij de WP staat voor waterproof. Deze robuuste 780 gram wegende uitvoering met waterdichte afsluitingen en rubberen behuizing is ontworpen voor de meest extreme omstandigheden en die kwaliteit…. komt ons goed van pas.

De compacte waterdichte verrekijker     Pentax UCF 8x25 WP

Pentax UCF WPKwalitatief net zo waterdicht en stootvast is de Pentax UCF 8 x 25 WP. Met een gezichtsveld van 108 meter op 1 kilometer ver weegt deze waterproof verrekijker echter met zijn 300 gram aanzienlijk minder dan de voorganger. De Fully multi-coated lenzen zorgen voor een zeer prettig, helder en contrastrijk beeld dat zeker niet onderdoet voor dat van de PCF WP verrekijkers. Bij alles wat je waterdicht afsluit van de buitenwereld is condensvorming een dreigend gevaar en dan zou een verrekijker alleen nog mistbeelden doorgeven. Bij de Pentax WP (waterproof) verrekijkers is dat gevaar weggenomen door ze met stikstofgas te vullen en dat geeft een permanent waterdicht en condensvrije verrekijker. De 2 voorgaande verrekijkers zijn al geheel gericht op de watersporter maar het kan nog innovatiever, en wel met de …

Pentax Marine 7x50 Hydro met kompas,, De waterdichte verrekijker

Een robuust betrouwbare waterdichte verrekijker die geknipt is voor de zwaarste zee, outdoor, offshore en watersportactiviteiten. Met specificaties als: meervoudig gecoate lenzen, gecoate BaK4-prisma’s, volledige afdichting tegen water en stof, gas c.q stikstof gevuld, etc etc. Eigenlijk is de Pentax Marine 7x50 Hydro een mix van alle sterkste punten van de twee voorgaande verrekijkers met een innovatief extraatje te weten, een ingebouwd en verlicht kompas. Dat, inclusief een schaal en een dradenkruis, maakt dat je met deze verrekijker naast koers bepalen ook afstand kunt berekenen en door de blauwe LED-verlichting ook tijdens schemering of in het donker. 

Pentax Marine Hydro WPDit alles maakt de Pentax Marine 7x50 Hydro met kompas tot de eerste waterdichte dakkant prisma verrekijker met een verlicht kompas en z
eer goede prestaties bij slecht licht omstandigheden. Naar ons idee een echte watersportgadget die wij dit voorjaar tezamen met de eerste 2 modellen totaal 7 weken aaneengesloten de zwaarste praktijktest denkbaar hebben laten ondergaan. 7 lange dagen per week op het zoute water, door heel veel schubbige handen gebruikt, tweemaal per week onder de kraan met zoetwater gereinigd, 3 dagen per week buiten overnacht en de andere 4 nachten… binnen bij de kachel om de condensvorming te testen…. En ik kan u melden ….. naast de enige factor waar we in de praktijk deze watersport verrekijkers niet bloot aan hebben kunnen stellen, de vorst, alle 3 super verrekijkers met naar ons idee elk hun eigen doelgroep. De Pentax PCF WP2 serie (waarbij WP staat voor waterproof) als instapklasse in de robuuste waterdichte en stootvaste verrekijkers. De Pentax UCF WP als de meer verfijnde en compacte verrekijker met zeker een opvallend helder en prettig beeld bij daglicht gebruik. Door ons testpanel verkozen tot model voor allround gebruik dat het prettigst in de handlicht door zijn compacte formaat, vormen en laag gewicht. Als watersportgadget is de Pentax Marine 7x50 Hydro met kompas na onze ervaringen met kop en schouder opgewassen tegen de zwaarste outdoor omstandigheden. En dat inclusief ….. het gebruik op en aan het zoute zeewater, een van de omstandigheden waar menig andere verrekijker aan zou bezwijken.

Bij de termen waterdicht en watersport geschikt zetten wij voor deze 3 verrekijkers ieder geval geen vraagtekens meer en ik kan me zo voorstellen dat een van deze op het verlanglijstje van heel wat zeilers en watersporters komen te staan.

Vraag naar deze verrekijkers bij uw dichtstbijzijnde opticien en mocht deze ze niet hebben of kunnen leveren?? Wij helpen u verder e-mail ons

De Waterdichte foto camera Pentax Optio W60review (waterproof preview)

Pentax Optio W60 Waterproof cameraEen Waterproof fotocamera voor op en.. onder het water

Fotografie en hengelsport gaan over het algemeen heel goed samen tot, … het zoute water om de hoek komt kijken. Regelmatig treffen we gasten, die net als wij zelf, de wat duurdere digitale spiegelreflex camera vanzelfsprekend wel mee nemen tijdens de visvakanties, maar nooit aan boord. Moet er niet aan denken dat het zilte nat de gevoelige elektronica met een druppel op de foute plaats om zeep kan helpen. En laten we wel wezen, met 2 of 3 man in een open bootje is dat gewoon niet te voorkomen. Sommige hengelsporters nemen tijdens de vistrips dan ook een digitale compact camera mee en nemen het zoute risico voor lief.  Maar het kan ook anders.

De keuze in merken en type klein formaat compact camera’s is reuze. Het aantal pixels, de optische zoom en digitale zoom zijn naast het merk, de lens en als laatste de prijs vaak de bepalende factoren waarna men al dan niet tot aanschaf over gaat. Men staat er niet zo gauw bij stil maar de opties waterdicht en onderwater kunnen we inmiddels ook aan dit lijstje fotografische termen toevoegen. Natuurlijk heel interessant voor de watersport en hengelsporters in het bijzonder. Voor de hengelsporters temeer omdat door de rubberen afdichtingen in het klepje het afspoelen onder de kraan geen enkel risico meer vormt aan het eind van de visdag. Vissige en vieze handen vormen dus geen enkele barrière meer om de Unieke of bijzondere visvangsten op de gevoelige plaat vast te leggen. Een geruststellende gedachte dat slijm en schubben van de handen aan het eind van de visdag onder de kraan kunnen worden verwijderd van deze waterdichte compacte onderwatercamera.

De Pentax Optio W60 waterproof camera... onderwaterHet fotograferen en het instellen van de Optio W60 gaat kinderlijk eenvoudig. Buiten de Nederlandstalige handleiding geeft het Camera menu bij elk instellingspictogram al een korte Nederlandse beschrijving van nut en noodzaak van de voor ingestelde opties. Deze waterdichte compactcamera (met maarliefst 10 megapixel) is waterdicht tot 4 m duikdiepte dus ook geschikt voor het fotograferen van de prachtige onderwaterwereld op uw tropische vakantie bestemming. 

(Klik voor vergroting van de pentax optio w60 waterproof camera,... onderwater)

Visservice had deze camera mee naar Noorwegen om deze aan een grondige praktijktest te onderwerpen. 7 Weken lang lagen de camera’s in open boten, natte vispakken, slijmerige vishanden en gingen van hand tot hand voor het maken van onze vangstfoto’s. Bij de waterdichtheid zetten wij geen vraagtekens meer. Vast staat ook dat ze tegen een stootje kunnen. Na een super vangst tijdens alle commotie wil je nog wel eens vergeten dat je handen spiegelglad zijn waardoor de camera je ontglipt. Is me meerdere malen gebeurd en een smakker door de boot van een dikke meter....., hij doet het nog steeds. Opvallend in deze periode bleek de gebruiksduur van de bijgeleverde accu. Pas na 2 weken intensief gebruik (met weinig flitser gebruikt) vroeg de accu om een infuus van het Noorse elektriciteitsnet. Daarnaast is zowel het handzame formaat en de grote (zelfs bij veel zon licht duidelijk afleesbare) display zeer geschikt voor het gebruik tijdens het vissen c.q. uw visvakantie.

Klik hier: Pentax optio W60 onderwater camera voor meer fabrieksspecificaties.

Berkley TEC Twin Tool Combo (11X MultiPliers met Hook Sharpener)

Berkley combineert veel in de hengelsport gebruikte multiplier functies in een tang. Dit is een uitkomst voor veel hengelsporters ongeacht de discipline die men beoefend en voorkomt meerdere tangen in je viskoffer met een enkele functie. Deze multifunctionele tangen zijn als 9X long-nose en 11X splitring versie verkrijgbaar. Deze multipliers zijn vervaardigd uit TecTanium staal beschermd met een dubbele corrosie werendelaag van nikkel met een titanium coating inclusief keer en vervangbare Thungsten carbide knipplaten. De ergonomisch gevormde kunststof handvaten zorgen dat je met genoeg grip precisie werk kan verrichten. De Berkley TEC Smart Hook Sharpener uit deze combinatie is een extra innovatief tooltje dat de puntjes van haken en dreggen weer vlijmscherp maakt. Uitgevoerd als pen model vervaardigd uit corrosion-proof anodized aluminium zorgt het voor een lange levensduur. 

Zomaar een paar functies van deze Tec twin tool combo set:

Diamond Grip voor gripvast samenknijpen - split shot knippen - haakoog reinigen - Gevlochten of nylonlijn knippen - Weerhaken verwijderen - small, medium en large tang ineen met een agressief  hard getand gripvlak – 3 kunstaas afstel sleuven - (alleen 11X) - Break tip splitring bek (alleen 11X)

Digitale Berkley sportvis weegschaal

Berkley Tec Tool digitale weegschaalIn de hengelsport is “meten is weten” een begrip om visserslatijn te voorkomen. Om exacte weeg gegevens van uw gevangen vis te kunnen meten heeft u natuurlijk een weegschaal nodig. Het is vaak niet echt praktisch om met het wegen te wachten tot thuis de digitale keukenweegschaal weer beschikbaar is. Om de gevangen lekkernij goed en vers te houden is het zaak deze zo spoedig als mogelijk van bedervende factoren te ontdoen. 

De digitale hengelsportweegschaal is daarbij een handig hulp- middel omdat deze specifiek is ontworpen voor de hengelsporters. Deze Berkley Tec Tools weegschaal is (het allerbelangrijkste) spatwaterdicht en weegt nauwkeurig tot op 1 gram, zowel in kilo's als in lb. Ze zijn (voor ons heel belangrijk) zoutwater bestendig en kunnen door hun robuuste slagvaste behuizing absoluut tegen een stootje. Zeer innovatief in deze modellen is het display welk aan beide zijden afleesbaar is. Verpakt in een praktische waterdichte beschermhoes en verkrijgbaar in 2 maten, tot 35 en 100 lb. Voor ons een aanwinst om te kunnen kijken of een van de vele vangsten toevallig in aanmerking komt voor een NCRZ record aanvraag, en gewoon leuk om het "Visserslatijn",.... voor te zijn.

De Lowrance Eagle Cuda 168 Portable Fishfinder

Iets wat alle vissers zeker niet willen is een hele dag de elementen trotseren om op het einde van de dag huiswaarts te keren met een paar visjes, als je mazel hebt. “Er zit geen of weinig vis” is een veel gehoorde kreet in de havens. Vis zal zich altijd op bepaalde plaatsen in hogere concentraties ophouden als daarbuiten. Dat dit geen moment het zelfde is komt door een waslijst aan factoren. Stroming, getij, bodemgesteldheid, tijd van het jaar en ga zo nog maar even door.

 

Als je dus het water opgaat en niet weet, hoe of waar je moet zoeken, ben je hopeloos verloren. Weinig mensen beschikken nu eenmaal over gedetailleerde en accurate zeekaarten van hun visgebied waarop je mogelijke hotspots zou kunnen herkennen. Als je een dergelijke kaart wel zou hebben en weet hoe en waar je moet zoeken is dat ook nog geen garantie op vis omdat die waslijst roet in het eten kan gooien. Het zou dus gemakkelijk zijn als we onderwater kunnen kijken op de hotspots waar je vis zou kunnen  verwachten. Goed gereedschap is daarbij het halve werk en deze “onderwaterkijker” verteld ons of onze hotspots op het moment dat we er overheen varen bevolkt zijn. Grotere visboten en charterschepen zijn bijna altijd uitgerust met dergelijke apparatuur vaak in combinatie met gps en kaartplotter. Elke fishfinder/dieptemeter eventueel in combinatie met GPS heeft zijn eigen specificaties. Zwart wit of kleur, deelbaar scherm met kaartplotter, dieptebereik en aantal beschikbare pixels.

 

Alle boten die wij inzetten voor onze gasten zijn uitgerust met een Eagle Cuda 128 168 of een Lowrance X serie portable fishfinder. All-in Visservice weer!!!!……..deze hoeft men bij ons niet apart nog eens te huren. De portable behuizing heeft naast zijn mobiele inzetbaarheid nog een groot voordeel. Er past een 7 ampère accu in wat voorkomt dat de fishfinder halverwege de visdag zonder stroom komt te zitten. Deze accu voorziet de fishfinder ongeveer 6 lange visdagen van stroom dus aan het einde van elke 5e dag,….. gaat hij bij ons aan de lader. Wij laten niets aan het toeval over.

 

 

Specificaties:

 

        Portable dus voor elke boot bruikbaar. 

        Gemakkelijk te plaatsen en snel afneembaar. 

        Dieptebereik tot 183 meter met 800 watt.

        ASP, GRAYLINE, Fish ID met FishTrack.

        Diepte/ondiepte alarm.

        Zoom met bodemtracking.

        Verlichting.

 

 

En zo houden onze portable fishfinders het uit tijdens al die weken (maal 7 lange visdagen) in Noorwegen.

Inmiddels is de Eagle Cuda vervangen door de Lowrance X-series en Lowrance Elite 4-series maar die oude Cuda’s… doen het bij ons nog steeds.

 

(top)

(c) 2006 Visservice disclaimer

Naar ons

Gastenboek

 

 

 

De Waterwolf onderwater videocamera

 

 

 

Ron Thompson fishing

 

 

 

Savage gear

 

 

 

Shakespeare fishing

 

 

Penn fishing reels

 

 

Abu Garcia

 

 

Berkley Fishing

 

Stren

Mitchell

 

Suzuki Four stroke