Hengels & Molens
Gevlochten & Nylon
Pilkers & Kunstaas
Klein Materiaal
De Vangsten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke vissoorten u kunt aantreffen tijdens uw vis vakantie naar Noorwegen

 of Denemarken

 

 

 

De hengelsportmaterialen die wij gebruiken

Zodra een visreis is geboekt en het vliegticket door de deur binnen valt krijgt ieder sportvisser te maken met de vraag “wat moet/kan ik aan hengelsportmateriaal meenemen”? In dit hoofdstuk gaan wij u daar antwoord op geven en onder de deelhoofdstukken gaan wij daar dieper op in. Indien u met het vliegtuig gaat bent u beperkt tot een totaalgewicht van 20 kilo wat u mee mag nemen als bagage en daarnaast mag u rond de 8 kilo aan handbagage meenemen. Daar binnen moet u kleding, (reis)hengels, warmtepak, waterdicht schoeisel, en hengelsportmateriaal in zien kwijt te raken. Op zich kan dat best maar vraagt wel een goeie planning en ……u moet weten wat u mee moet nemen.

Het makkelijkste is uw hengels bij Visservice te huren!!!

Door onze nauwe samenwerking met de firma Pure-fishing kunnen wij beschikken over de nieuwste hengels en molens/reels van de merken; Penn, Shakespeare, Abu Carcia, Fenwick en alle andere merken die deze importeur van hengelsportmateriaal ter beschikking heeft. Ook testen wij ieder jaar weer de nodige nieuwste materialen die ons te beschikking worden gesteld zodat ook u daarmee kunt vissen en u ons uw ervaringen daarmee kunt delen. Omdat er nog wel eens een hengeltje “op de bodem van het fjord achterblijft” vragen wij voor het gebruik daarvan een kleine vergoeding. U hoeft bij Visservice daar geen borg of verzekering voor te betalen zoals bij andere reisorganisaties. Bij uw boekingsformulieren krijgt u van ons een overzicht van deze kosten , wat u zelf mee moet nemen en wat Visservice u, aan klein materiaal, kan aanbieden. U weet dan dat u met het juiste hengelsportmateriaal gaat vissen die, door onze ervaring door de loop der jaren, zijn geselecteerd

Het kilo-vissen en gullen-takelen aan een zo groot mogelijk aantal haken hebben wij al lang achter ons gelaten. Wij gaan zelf voor het licht vissen en de hengelsport!! en zijn altijd op zoek naar de uitersten, de verschillen en de ultieme uitdaging. Dit hoofdstuk "Hengelsportmaterialen" is onderverdeeld in 5 groepen en zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe materiaal-ervaringen.

1.  Hengels en Molens: omdat deze combinatie als verlengstuk van de arm de sleutel is tot succes bij het verdelen en opvangen van de krachten tijdens het drillen van een grote vis.

2.  Gevlochten en Nylonlijnen: omdat deze bindende factor wezenlijk van invloed is op het gevoel tussen hengeltop en haak.

3.  Pilkers en Kunstaas: omdat dit uiteindelijk de vis tot aanbeet moet verleiden.

4.  Klein Materiaal: omdat zonder deze groep 1, 2 en 3 hun werk niet kunnen doen en er geen eigen onderlijn creaties gemaakt zouden kunnen worden.           Hopelijk kunnen wij nog heel lang genieten van deze prachtige sport en u middels deze site daarvan deelgenoot maken. Kijk rustig eens rond en kom vast in de stemming. ………….Veel lees plezier alvast.

 

 

(top)

(c) 2006 Visservice disclaimer

Naar ons

Gastenboek

 

 

 

De Waterwolf onderwater videocamera

 

 

 

Ron Thompson fishing

 

 

 

Savage gear

 

 

 

Shakespeare fishing

 

 

Penn fishing reels

 

 

Abu Garcia

 

 

Berkley Fishing

 

Stren

Mitchell