Nieuws

Finland Nieuw!
Materialen
Boekingen
LOKAAS
Contact
Foto's

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het

Gastenboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mail to: Design & illustrations

 

 

 

 

 

 

 

Visservice  BEETMAGNEET Visservice SUPER BURLEY
Het Ontstaan

De ontwikkeling
Wat is Super BURLEY
Hoe te gebruiken
DE PRIJSVRAAG
Waar te koop

Alleen nog op bestelling leverbaar via info@visservice.nl

 

 Product is vervangen door de BEETMAGNEET

Het Ontstaan

Ik wil u vragen om even met mij terug te gaan in de tijd!

Rond het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw woonde ik in Beverwijk. Mijn vader was een gedreven sportvisser en zijn vaste stek was altijd de Noordpier van Wijk aan Zee.

Als kind ging ik zo vaak mogelijk met hem mee en stonden wij dagen lang te vissen ….en te vangen.

Met een bamboe, en later een splitcane werphengel, met een Ru molen werden er afstanden geworpen die nu door een beginneling van onze hobby met groot gemak zouden worden gehaald.

De zee zat nog vol met vis en er was nog geen sprake van overbevissing en zelfs met deze primitieve uitrusting werd de hele straat voorzien van een lekker visje na zo’n visdag.

Ik weet al wat u wil zeggen ….deze tijden zijn voorbij! En daar ben ik het helemaal mee eens.

Tegenwoordig wordt er veel geld uitgegeven aan materialen. Nog betere en duurdere hengels die nog verder kunnen werpen, prachtige molens en reels, de meest bijzondere onderlijnen, gevlochten lijn van €20.- per rolletje, het liefst een visboot in de schuur en de kosten van zeepieren en zagers worden ieder jaar meer.

Dit allemaal om de zeepier die wij aan op onze haak zetten maar zover mogelijk in de buurt van de vis te krijgen in de hoop dat deze zal bijten.

Evengoed hebben we dagen dat, ondanks alle kosten en inspanning, de vangsten niet om over naar huis te schrijven zijn. We vragen ons dan af waarom de vis niet wil bijten, of er wel vis aanwezig is op onze stek, of de beroepsvissers niet alles wegvangen en we zijn in staat om uiteindelijk aan ons zelf te gaan twijfelen……maar dan moet het wel heel slecht gaan.

Ik durf de stelling aan te gaan dat ook deze tijden voorbij zijn.!!!!!!!

(top)

Ontwikkeling van de VISSERVICE SUPER BURLEY

Ik kan rustig stellen dat ik veel op en zee te vinden ben met een hengel in mijn hand.

Jaarlijks organiseer ik ongeveer 10 visvakanties met mijn reisbureau VISSERVICE naar Denemarken en Noorwegen en daarnaast ben ik met geschikte weersomstandigheden in mijn bootje te vinden langs de Noord-Hollandse kust.

Mijn goede vriend Gerrie Lobs staat mij tijdens deze visvakanties ter zijde en hij is de man van de technieken en ik heb mij altijd bezig gehouden met de aasvoorziening.

Op de TV zien we altijd dat in het buitenland zoals Ierland, Engeland en vooral AustraliŽ veel gebruik wordt gemaakt van lokaas. Onze kale en babbelende visvriend Rex Hunt is daar een voorbeeld van en hij gaat niet eens het water op zonder zijn geroemde BURLEY.

Tijdens de visreizen zijn wij de laatste 2 jaar bezig geweest met het ontwikkelen van een lokaas voor onze wateren en in het heldere Noorse water konden wij goed zien wat er met het lokaas gebeurde. Toen ik eenmaal zag hoeveel vis daarop af kwam was ik gelijk verkocht en ben ik aan het experimenteren geslagen.

Na 2 jaar van vele samenstellingen en uitproberen is nu het juiste recept gevonden en nu kunt u daar ook gebruik van gaan maken.

Wij gaan niet meer op jacht naar de vis……de vis gaat op jacht naar ons!!!!!  

(top)

Wat is VISSERVICE SUPER BURLEY?

Volgens mij heeft iedere zeevisser wel eens van het begrip Burley of Rubby dubby gehoord en er zullen er vele zijn die, in de keuken thuis, de nodige vis met de huishoudblender hebben staan malen en in netten hebben gestopt om ze daarna in de vriezer te bewaren. Vaak met een flinke ruzie met de echtgenote, die haar keuken terug zag onder de stinkende visafval, als extra resultaat van deze inspanningen. Zoiets doe je een keer maar al gauw wordt het op gegeven omwille van de sfeer in huis.

De visservice super burley is een samenstelling van natuurlijke ingrediŽnten die, eenmaal aan het water toe vertrouwd, een 5 uur durend geurspoor afgeeft die de in de omgeving aanwezige vis naar u toe lokt.

Niet alleen door geur maar, door de toevoeging van een speciaal ingrediŽnt, ontstaat er een zichtbaar geurspoor die geen vis kan weerstaan.

Vaak komen eerst de kleine visjes die op hun beurt weer de grotere jongens en meiden, ongewild,  naar zich toe lokken.

Ik kan hier wel sterke verhalen gaan vertellen over de kracht en het succes van het gebruik van Super Burley zoals; een school gepen tot 1 meter achter de boot, een zeehond die de hele zak wilde verorberen of een bruinvis die achter de boot kwam liggen en een spectaculaire  scharrensessie ….maar dat zal ik niet doen. Uw pier of zager zal veel meer kans maken om “gevonden” te worden in een geurspoor dan dat deze maar ergens eenzaam op de bodem ligt. Wij weten dat het werkt……. maar nu de rest van vissend Nederland nog.  Er staat een waarschuwing op de verpakking dus niet komen klagen als u ook "hooked on fishing" raakt met VISSERVICE SUPER BURLEY.  

Levering VISSERVICE Super Burley uitsluitend via detailhandel.  

Kijk hier of er een verkooppunt bij u in de buurt zit. 

Nieuw!  Aas en Lokaas Tips

De burley is onbeperkt houdbaar, lucht dicht verpakt en kan niet bederven. Er is uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediŽnten en is dus milieuvriendelijk maar,  

niet geschikt voor menselijke consumptie !!

(top)

Het Gebruik

De Super Burley is in 2 soorten verkrijgbaar. FLOATING en SINKING.

 

FLOATING

Bootvissen:

Zoals op de verpakking staat beschreven maakt deze Burley, door toevoeging van ingrediŽnten met een drijvend vermogen, een zichtbaar geurspoor die vooral aan de oppervlakte en zwevend in de eerste meters van het water zich verplaatst.

 

Hang het netje met de burley achter uw geankerde boot, indien gewenst eventueel verzwaren met een stukje lood,  en vis daarna met lepels, pluggen, vliegen, dobber met aaslijn e.d. in het ontstane lokspoor.

Vooral de vrij zwemmende soorten zoals; Geep. Makreel en vooral Zeebaars en Harder bevolken deze waterlagen en zullen, eenmaal hongerig door de geur en aangetrokken door de schitteringen, uw (kunst) aas niet kunnen weerstaan.

©www.visservice.nl 

Strand:

Ook voor het vissen vanaf het strand, in relatief ondiep water,  is deze burley zeer geschikt. U plaatst het netje met inhoud een ruime meter in de vloedlijn.

 

De lokstoffen zullen eerst worden verspreid maar uiteindelijk gaat deze via een mui de zee op.

Plaats uw aas in de doorgang tussen deze zandbanken want daar zal de meeste vis zich verzamelen. Een andere goede methode is, de burley zelf in het water met tussenpozen verstrooien.  

©www.visservice.nl

SINKING

Bootvissen: 

Deze variant is speciaal ontwikkeld voor het vissen op vissoorten die zich op of in de buurt van de bodem op houden zoals; alle soorten platvis, paling en gul. Door toevoeging van “zwaardere”ingrediŽnten zal er een geurspoor ontstaan die zich voornamelijk over de bodem zal verplaatsen.

Bevestig de Burley bij voorkeur aan uw anker of ankerlijn. De verpakking zal daardoor een geurspoor creŽren die onder of naast uw boot zal doorgaan. 

Plaats in dit geurspoor uw aas. Een volgende methode is: de burley d.m.v. verzwaring achter uw boot op de bodem plaatsen. In dit geval vist u 20 tot 50 meter achter uw boot.   

©www.visservice.nl

Strand

Ook met Burley type Sinking kunt vanaf het strand vissen maar gebruik deze  in het geval van zwaar weer of harde stroming. ( Zie Uitleg STRAND:  hierboven )

(top)

DE VISSERVICE SUPER BURLEY PRIJSVRAAG

 

Winnaars Super Burley Prijsvraag VISSERVICE bekent gemaakt.

    

 

Ter introductie van dit nieuwe kant en klare hengelsport lokaas was er bij de eerste 1000 verpakkingen een wedstrijdformulier bijgevoegd. Hiermee maakte men een grote kans op het winnen van een geheel verzorgde visreis naar Denemarken of Noorwegen. 

Vanaf het moment dat Visservice Super Burley verkrijgbaar was in Nederland en BelgiŽ begon de spanning te stijgen over de vraag; wie gaat nu deze prijsvraag winnen en gaat op visvakantie naar Noorwegen met VISSERVICE?

 

Op de laatste editie van de boten en hengelsportbeurs 2007 te Utrecht gaf hengelsport icoon Peter Dohmen het verlossende woord. Na veel graaien in de bus met ingezonden oplossingen van de vraagprijs heeft hij de volgende winnaars getrokken;

 

De hoofdprijs van de gebruikers van Super Burley , een geheel verzorgde visreis naar Noorwegen, gaat naar de heer: 

 

Marco Lobbezoo uit Waarde.

 

Die de zak Super Burely kocht bij Discus Gebr. v/d Poel te Yerseke

De tweede hoofdprijs, die voor de winkelier die dit Super hengelsport lokaas ging verkopen gaat naar:

 

Hengelsport Ten Broek uit Krommenie.

 

 

Een week later zijn deze 2 heren “ontvangen” bij VISSERVICE en onder het genot van een glaasje champagne bekeken zij de nieuwste Noorwegen hengelsport DVD en kregen de daarbij behorende prijs uitgereikt. Het commentaar van deze heren:     “dat wordt een lange winter wachten!!!!!  Twee troostprijzen gingen naar de heren; P.L Van Zandvoort te Nuland en 

W Bresseleers uit Wuustwezel

Ook deze heren gefeliciteerd en zij krijgen binnenkort de verzenddienst voor de deur met een pakket Visservice Super Burley……….alvast goede vangst gewenst!!!!

 

TOT SLOT

VISSERVICE SUPER BURLEY is geen wondermiddel.

Als er geen vis zit op een bepaald moment dan valt er ook niets te lokken.

Er zullen vissers zijn die denken “alweer iets nieuws nou ik geloof er niet in”.

Uiteraard heeft iedereen het recht zo te denken maar waarom niet eens een paar keer proberen.?  

Inmiddels bereiken ons ook leuke vangstmeldingen van de andere hengelsport disciplines. Een roofvisser die de Super Burley met kleine hoeveelheden naast zijn aasje deponeerde ving die middag heel veel kleine, maar wel 300 baarzen in een gracht.

Op de Ebro in Spanje versierde een Meervalvisser zijn marker boei met een zak Super Burley en beleefde de dag van zijn leven. Toppie meerval lokaas was zijn reactie. Deze had in Nederland al met de voerkorf gevuld met Super Burley geŽxperimenteerd en ontdekte zo dat de vangkracht ook zeer zeker op het binnenwater van toepassing is. 

Een visdag is tegenwoordig niet goedkoop meer te noemen en als er dan iets bestaat waardoor uw kansen vele malen kan worden vergroot……..tja dan zou ik het wel weten!

SUPER BURLEY is een lokaas en geen aas!!! Door het gebruik lokt u de vis naar u toe maar dan moeten ze nog wel gevangen worden……dat laat ik aan u over!!!

Een waarschuwing tot slot; VISSERVICE SUPER BURLEY werkt zeer verslavend, niet alleen voor de vis maar ook voor de visser maar….. ik heb u gewaarschuwd!!!!

Een super vangst gewenst!!!!

Team VISSERVICE

 

Waar is Super Burley verkrijgbaar?

 

 

Levering VISSERVICE Super Burley uitsluitend via detailhandel.  Voor bestel info mail ons  

 

Kijk hier of er een verkooppunt bij u in de buurt zit en mocht dat niet het geval zijn, vraag uw favoriete hengelsportwinkelier naar de lokaas producten van Visservice

 

(top)

(c) 2006 Visservice disclaimer

Naar ons

Gastenboek

 

 

 

De Waterwolf onderwater videocamera

 

 

 

Ron Thompson fishing

 

 

 

Savage gear

 

 

 

Shakespeare fishing

 

 

Penn fishing reels

 

 

Abu Garcia

 

 

Berkley Fishing

 

Stren

Mitchell

 

Suzuki Four stroke