Noorwegen Aure - Lesund

Onze nieuwste aanwinst in ons reisassortiment: Aure! Waar Vevang al redelijk onder de rook van Hitra en haar warme golfstroom ligt, in Aure kun je Hitra letterlijk zien liggen. Waarom is dat belangrijk? Wel, het sportvistourisme is in Noorwegen ooit ongeveer begonnen op Hitra. Het is de bakermat van het vistourisme in Noorwegen en dat is niet voor niets. De warme golfstroom die hier langs loopt in combinatie met het afwisselende soms grillige bodemverloop is een broedplaats voor jonge vis. En waar jonge vis is, is..... juist. 

De locatie in Aure is exclusief te noemen en een waar paradijs voor de visser die niet alleen vis zoekt maar ook een stuk ongerepte natuur en serene rust. Ook de afwisselende mogelijkheden maken deze locatie een unieke parel in ons reisaanbod. Kom je alleen voor het vissen? Zeker doen, want dat is hier top. Maar ben je ook opzoek naar de echte Noorse buitenbeleving, dan ben je hier aan het juiste adres. Het landgoed van deze boerderij strekt zich uit over 1349 hectare land waar je prachtig kunt wandelen en de echte sportieveling kan de bijbehorende berg met forelmeer ook beklimmen. De eigenaar van het landgoed neemt je graag mee.

Niet zo sportief maar wil je wel wat van de omgeving zien, dan ligt Fort Melland op wandelafstand. De jongste telg van de familie geeft graag een rondleiding. Zoals gezegd biedt deze locatie naast het vissen ook bijzonder veel rust. 's Avonds lekker de vuurkorf aan en met z'n allen nog even het visserslatijn oppoetsen. Want dat hoort er ook gewoon bij. 

Bijkomend voordeel van deze locatie, u vliegt rechtsreeks op Trondheim vanaf Schiphol. De transfer is iets langer dan u van ons gewend bent, namelijk zo'n twee uur. Maar dat geeft u gelijk de mogelijkheid te genieten van het waanzinnige landschap waar we doorheen rijden.