Benodigd materiaal

VISSERVICE heeft service en gemak hoog in het vaandel staan. Vissen in Noorwegen willen wij zo laagdrempelig maken als mogelijk. Daarom hebben wij de complete viswinkel aan materiaal bij ons (en tegenwoordig ook te betellen in de  visservice webshop). Groot materiaal zoals hengels, molens en reels kunt u bij ons huren. Wij hebben alle varianten bij ons, dus als u per dag wilt wisselen omdat u achter een specifieke soort aan wilt gaan is dat mogelijk.

Kleinmateriaal kunt u bij ons kopen. U betaalt alleen voor datgene wat u gebruikt. Zodoende hoeft u dus geen materiaal mee te nemen en hoeft u eigenlijk alleen maar uw koffer in te pakken en aan boord van het vliegtuig te stappen. Over de inhoud van die koffer gesproken, daar kunt u het de volgende zaken wel in stoppen:

  • Warme en waterbestendige kleding. Een warmte,- of drijfpak is het summum, maar een goed regenpak of regenoverall met warme kleding eronder werkt ook prima.
  • Waterdicht schoeisel, bij voorkeur gevoerde laarzen. Het water en daarmee de boot zijn nog erg koud. Koude voeten gaan al snel parten spelen als u de hele dag op het water bent. Budget-tip: een stel goede regenlaarzen met goede thermosokken werken ook prima. 
  • Afhankelijk van de omstandigheden komen daar nog bij een muts en een paar handschoenen.

Verder raden wij gasten altijd aan om met zogenaamde "laagjes" te gaan werken. Bij vertrek 's ochtend kan het guur zijn, maar als in de loop van de middag het zonnetje doorbreekt en de zonnestralen lopen vast tussen de bergen die het fjord omringen, kan het zomaar bijzonder aangenaam zijn. 

Vissers zijn daarentegen vaak een eigengereide soort. Veel gasten die ons bezoeken hebben vaker met het bijltje gehakt en willen dan toch liever met eigen spullen werken. Niet in laatste plaats omdat ze soms hun eigen technieken hebben ontwikkeld. Daarom treft u hieronder een overzicht aan van de materialen die wij gebruiken.