Veel gestelde vragen

Gaat u voor het eerst met Visservice mee, dan kunt u zomaar veel vragen hebben. Wij proberen op onze website zo volledig mogelijk te zijn in informatie, maar we willen ook niet dat op iedere pagina de informatie u aanvliegt. Daarom hebben wij op deze pagina zoveel mogelijk informatie gebundeld. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met Visservice op.

Ook organiseren wij ieder jaar rond maart / april de VISSERVICE-ontmoetingsdag. Hier kunt u alvast kennismaken met ons bedrijf, onze visgidsen en uw reisgenoten. Onder het genot van een natje en een droogje is het ieder jaar weer een gezellige boel. Tussen het visserslatijn door kunt u daar ook goed uw oor ten luister leggen voor tips van enkele van onze doorgewinterde Noorwegen-gangers. tevens krijgt u tijdens deze dag uitleg over het te gebruiken materiaal.

Hoe betaal ik in Noorwegen?

Het wettige betaalmiddel in Noorwegen is de Noorse Kroon. Wil je in Noorwegen zelf pinnen dan kun je vrijwel overal met je pinpas terecht. Het meenemen van Noorse Valuta is niet nodig. Wel is het handig om contante euro's mee te nemen. De betalingen in onze winkel ter plaatse voor bier, hengelhuur en hengelsportmateriaal geschied in principe à contant. 

Lees meer »

Wat kost een huurhengel?

Zoals je kunt lezen bieden wij de reizen bijna geheel all-in aan. Een van de weinige dingen die niet in de prijs inbegrepen zit is een huurhengel. Dat is omdat de ene helft een eigen hengel meeneemt en ander niet. Voor de kosten hoef je het niet te laten, die bedragen namelijk € 25,- per week per hengel. Je kunt kiezen uit diverse gewicht-klassen of je neemt er meerdere mee. Alle hengels zijn voorzien van stevige molens en gevlochten draad wat is aangepast aan het werpgewicht van de hengel. Iedere hengelhuurder krijgt een koffertje mee met een onthaak-tang. Dat koffertje is handig om je meegebrachte of gekochte spulletjes in op te bergen. 

Lees meer »

Wat gaan we eten?

Onze visgidsen bereiden dagelijks een lekkere avondmaaltijd. We proberen 2 maal per week de vangst van de dag te bereiden. Dus lekker je eigen gevangen visje eten. Onze visgidsen zijn echter geselecteerd op hun kennis en enthousiasme voor het vissen in Noorwegen. Iedereen kan leuk meekomen in de keuken, maar we hebben geen koks in dienst en we hebben dan ook niet de aspiraties om dagelijks een drie gangen menu te serveren. We zorgen dat er een lekkere maaltijd op tafel komt waar iedereen lekker kan eten en altijd ruim voldoende!Heb je bepaalde wensen of allergieën, laat het ons dan weten. Daar waar mogelijk zullen we altijd een passende oplossing bieden. 

Lees meer »

Zijn de locaties ook geschikt voor minder,- en invaliden?

VISSERVICE probeert vissen in Noorwegen voor iedereen toegankelijk te maken. Echter zijn we nu eenmaal gebonden aan de faciliteiten ter plaatse. En die faciliteiten ter plaatse zijn helaas onvoldoende waar het gaat om de invalide medemensen. Bent u minder valide, of in goed Nederlands slecht ter been, geen enkel probleem. Onze medewerkers helpen u graag. Bij deze hulp moet u dan denken aan het helpen met instappen in de boot etcetera. 

Lees meer »

Mag ik ook zelf varen?

Ja dat mag. Meestal varen we met 3 boten en doorgaans zijn er twee visgidsen aanwezig. De boot zonder visgids vaart meestal achter een van de boten mét visgids aan. Naar mate de week vordert leren veel mensen het fjord ook zelf kennen en vinden het zal leuk om zelf op avontuur uit te gaan. Onder het mom alles mag en niets moet staat u dit geheel vrij. Wat wij echter niet toestaan is dat iemand alleen het water op gaat. Ook zonder begeleiding de Atlantische Oceaan op is niet toegestaan. 

Lees meer »

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Nee dat is niet strikt noodzakelijk. Onze verblijven liggen direct aan de fjorden en staan daarmee rechtstreeks in verbinding met open zee. Op open zee is een vaarbewijs niet noodzakelijk. Échter is een vaarbewijs of enige vaarervaring wel wenselijk als u zelf wilt varen. Heeft u dit niet dan wordt u per definitie vergezeld van een visgids aan boord. U kunt dan desnoods zelf varen, maar onder begeleiding. Dat betekent twee vliegen in één klap, varen en leren varen!

Lees meer »

Welke vistechnieken worden er gebruikt?

De technieken die we gebruiken in Noorwegen is erg divers. Uiteraard komt het verticalen zoals we dat in Nederland gewend zijn bij het makreel,- en wrakvissen veelvuldig voor. Meestal doen we dit met een pilker of een shad en een zogenaamde bijvanger. Maar ook trollend achter de boot met een lepel of rappala in combinatie met een parafaan of eenvoudigweg werpend met een verenpaternoster. 

Lees meer »

Zijn de visvakanties ook geschikt voor enkelingen?

Jazeker! Per week ontvangen wij maximaal 8 tot 10 personen. Soms is dit een groep van 8 personen die in verenigingsverband boeken, maar veel vaker boeken enkelingen en duo's bij ons. En dat gaat altijd goed. Ook niet zo gek, iedereen gaat met ons mee met een gedeelde passie, vissen! Samen vissen, samen eten, samen lol maken. Het verbroederd! 

Lees meer »

Met wie en vanaf waar vlieg ik?

Standaard in onze prijzen zit een vliegticket vanaf Amsterdam Schiphol naar  Molde of Kristiansund voor Vevang. Tromso heeft haar eigen luchthaven en daar vliegen we dan uiteraard op. Je vliegt dan met KLM, Scandinavian Airlines (SAS) of Norwegian. Maar Visservice zou Visservice niet zijn als wij u verder kunnen helpen met het opstappen op een andere luchthaven. Mocht hierdoor de prijs van het vliegticket wijzigen, dan passen wij onze prijzen hierop overeenkomstig aan. 

Lees meer »

Welke spullen heb ik nodig?

In principe hoeft u naar al onze bestemmingen alleen een goed humeur mee te nemen en (warme) kleding. Hengelsportspullen hebben wij voldoende op voorraad. Materiaal kunt u bij ons kopen op basis van gebruikte spullen. Niet gebruikte spullen worden ook niet in rekening gebracht. Hengels, molens en reels hebben wij voldoende bij ons en kunt u ter plaatse huren. De kosten voor het huren van een set kost slechts € 25,- per week. Aan de andere kant begrijpen wij goed dat u wellicht uw eigen spullen wilt meenemen. Daarom hebben wij op deze pagina een overzicht gemaakt van de spullen die wij gebruiken tijdens het vissen in Noorwegen. 

Lees meer »

Mag ik vis mee terugnemen naar Nederland?

Ja dat mag! De viskampen van Visservice zijn allen geregistreerde viskampen. Hierdoor moet je je wel aan bepaalde spelregels houden. Je moet bijhouden welke vis je hebt gevangen en of die hebt meegenomen of teruggezet. Geef vooraf duidelijk aan de reisleiding door wanneer u vis wilt meenemen. Deze regels gelden voor alle vis die je meeneemt met een maximum van 18 kilo per persoon.

Lees meer »

Kan ik de bestemmingen ook per auto bereiken?

Jazeker! Vooral Vevang is een flinke trip met de auto, maar voor de liefhebbers wel een waanzinnig gave route. U moet er echter wel rekening mee houden dat, wanneer u in de eerste weken van het seizoen naar Vevang komt, u te maken kunt krijgen met hevig besneeuwde wegen. Enige ervaring met het rijden in de sneeuw en de bijbehorende voorzorgsmaatregelen is wel gewenst. 

Lees meer »