Wat is allemaal inclusief?
Alle reizen zijn inclusief:
Gaat u voor het eerst met Visservice mee, dan kunt u zomaar veel vragen hebben. Wij proberen op onze website zo volledig mogelijk te zijn in informatie, maar we willen ook niet dat op iedere pagina de informatie u aanvliegt. Daarom hebben wij op deze pagina zoveel mogelijk informatie gebundeld. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met Visservice op.
Ook organiseren wij ieder jaar rond maart / april de VISSERVICE-ontmoetingsdag. Hier kunt u alvast kennismaken met ons bedrijf, onze visgidsen en uw reisgenoten. Onder het genot van een natje en een droogje is het ieder jaar weer een gezellige boel. Tussen het visserslatijn door kunt u daar ook goed uw oor ten luister leggen voor tips van enkele van onze doorgewinterde Noorwegen-gangers. tevens krijgt u tijdens deze dag uitleg over het te gebruiken materiaal.
Alle reizen zijn inclusief:
VISSERVICE probeert vissen in Noorwegen voor iedereen toegankelijk te maken. Echter zijn we nu eenmaal gebonden aan de faciliteiten ter plaatse. En die faciliteiten ter plaatse zijn helaas onvoldoende waar het gaat om de invalide medemensen. Bent u minder valide, of in goed Nederlands slecht ter been, geen enkel probleem. Onze medewerkers helpen u graag. Bij deze hulp moet u dan denken aan het helpen met instappen in de boot etcetera.
Ja dat mag. Meestal varen we met 3 boten en doorgaans zijn er twee visgidsen aanwezig. De boot zonder visgids vaart meestal achter een van de boten mét visgids aan. Naar mate de week vordert leren veel mensen het fjord ook zelf kennen en vinden het zal leuk om zelf op avontuur uit te gaan. Onder het mom alles mag en niets moet staat u dit geheel vrij. Wat wij echter niet toestaan is dat iemand alleen het water op gaat. Ook zonder begeleiding de Atlantische Oceaan op is niet toegestaan.
Nee dat is niet strikt noodzakelijk. Onze verblijven liggen direct aan de fjorden en staan daarmee rechtstreeks in verbinding met open zee. Op open zee is een vaarbewijs niet noodzakelijk. Échter is een vaarbewijs of enige vaarervaring wel wenselijk als u zelf wilt varen. Heeft u dit niet dan wordt u per definitie vergezeld van een visgids aan boord. U kunt dan desnoods zelf varen, maar onder begeleiding. Dat betekent twee vliegen in één klap, varen en leren varen!
De technieken die we gebruiken in Noorwegen is erg divers. Uiteraard komt het verticalen zoals we dat in Nederland gewend zijn bij het makreel,- en wrakvissen veelvuldig voor. Meestal doen we dit met een pilker of een shad en een zogenaamde bijvanger. Maar ook trollend achter de boot met een lepel of rappala in combinatie met een parafaan of eenvoudigweg werpend met een verenpaternoster.
Jazeker! Per week ontvangen wij maximaal 8 personen. Soms is dit een groep van 8 personen die in verenigingsverband boeken, maar veel vaker boeken enkelingen en duo's bij ons. En dat gaat altijd goed. Ook niet zo gek, iedereen gaat met ons mee met een gedeelde passie, vissen! Samen vissen, samen eten, samen lol maken. Het verbroederd!
Standaard in onze prijzen zit een vliegticket vanaf Amsterdam Schiphol naar Stavanger of Molde (afhankelijk van uw bestemming). U vliegt dan met KLM of Scandinavian Airlines (SAS). Maar Visservice zou Visservice niet zijn als wij u verder kunnen helpen met het opstappen op een andere luchthaven. Mocht hierdoor de prijs van het vliegticket wijzigen, dan passen wij onze prijzen hierop overeenkomstig aan.
In principe hoeft u naar al onze bestemmingen alleen een goed humeur mee te nemen en (warme) kleding. Hengelsportspullen hebben wij voldoende op voorraad. Materiaal kunt u bij ons kopen op basis van gebruikte spullen. Niet gebruikte spullen worden ook niet in rekening gebracht. Hengels, molens en reels hebben wij voldoende bij ons en kunt u ter plaatse huren. De kosten voor het huren van een set kost slechts € 25,- per week. Aan de andere kant begrijpen wij goed dat u wellicht uw eigen spullen wilt meenemen. Daarom hebben wij op deze pagina een overzicht gemaakt van de spullen die wij gebruiken tijdens het vissen in Noorwegen.
Ja dat mag! Maar u dient hier aan strikte voorwaarden te voldoen qua maxima. Omdat VISSERVICE geen vestiging heeft in Noorwegen kunnen wij ons niet inschrijven als geregistreerd viskamp. Hierdoor is het quotum 10 kilo visfilet per persoon. Nu is 10 kilo in de bagage als u vliegt wat veel. Daarnaast moet u de vis goed zien te houden. Het heeft weinig zin om vis mee te nemen die onderweg bederft en wij zijn er daarom geen groot voorstander van. Wilt u toch vis meenemen naar huis toe, neem dan voorzorgsmaatregelen. Neem koelgelegenheid mee die goed dicht kan en voldoende koelelementen. Ter plaatse kunt u uw gevangen vis fileren en invriezen. Last but not least moet u thuis rekening houden met het gewicht van de extra bagage die u op de terugweg meeneemt.
Wij hebben op de pagina "Visinformatie" een uitgebreid overzicht geplaatst met de soorten die u kunt tegenkomen.
Jazeker! Vooral Vevang is een flinke trip met de auto, maar voor de liefhebbers wel een waanzinnig gave route. U moet er echter wel rekening mee houden dat, wanneer u in de eerste weken van het seizoen naar Vevang komt, u te maken kunt krijgen met hevig besneeuwde wegen. Enige ervaring met het rijden in de sneeuw en de bijbehorende voorzorgsmaatregelen is wel gewenst.