Nieuws

Herfstvakantie 2024

Handig toch, dat wij al die weken buiten de schoolvakanties boeken? Echter krijgen wij zo nu en dan ook wel eens te horen dat gasten ook in de vakantieperiode zouden willen boeken. De reden dat wij hier altijd omheen gingen was omdat de kosten voor de vlucht en het verblijf significant hoger zijn. Echter beseffen wij ook wel, dat dit soort prijzen in die periode simpelweg de realiteit zijn.

Lees meer »

Welkom Marcel Swerissen

Je ziet het op de foto, hij schrikt er zelf een beetje van. Met veel genoegen heten wij Marcel Swerissen van harte welkom als visgids bij Visservice. Marcel is een creatieve duizendpoot die als zanger en Nederlandse levenslied een warm hart toedraagt. Zanger en zangcoach zijn vraagt veel creativiteit en die moet ergens vandaan komen. Om het hoofd leeg te maken gaat Marcel onder de vlag van Team Shad regelmatig het water. Samen met ons collega Michiel en gewapend met hengels, boot, droge humor en half warme kippepoten worden de snoeken, snoekbaarzen en al het andere dat wil bijten bejaagd. 

Lees meer »

Hengelsportbeurs HVZ 26-02 / open dag 14-01 geannuleerd

Op 26 februari aanstaande staan wij op de Hengelsportbeurs van HVZ te Zaandam. Wil je leuke hengelsportspulletjes scoren voor een leuke beursprijs of meer informatie over onze reizen, kom dan naar onze stand! We staan je graag te woord. Entree is gratis en de beurs is te vinden in de Sporthal ZAANSTAND-ZUID aan de Weer 26 te Zaandam. De beurs is open van 10.00 tot 14.00 uur.Verder is de open dag van 14 januari aanstaande geannuleerd, de open dag van 12 februari gaat wel gewoon door. Weet je zeker dat je hier bij aanwezig wilt zijn, laat het ons dan even weten, dan reserveren we een plekje voor je. 

Lees meer »

Open dag 12 februari

Voor ervaren vissers, twijfelende vissers, onervaren vissers, betweterige vissers, geïnteresseerde vissers, slechte vissers maar bovenal gezellige vissers houden wij op  zondag 12 februari een open dag! Op deze dag zal een presentatie gehouden worden over het vissen in Vevang en het vissen in Tromso. U kunt er terecht met alle vragen die er zijn, u kunt direct boeken en u kunt kennis maken met een groot deel van Team Visservice die als visgidsen mee zijn op reis. De open dagen worden gehouden in onze winkel in Andijk, dus als u direct materialen wilt scoren die perfect zijn voor het vissen in de fjorden, is dit een dag om niet te missen.De koffie zal klaar staan!

Lees meer »

Stakingen Schiphol en gevolgen daarvan

Afgelopen weken is Schiphol uitgebreid in het nieuws naar aanleiding van een staking van het personeel dat zich bezig houd met de bagageafhandeling. Nieuwste wapenfeit in dit conflict is dat Schiphol de airlines heeft opgeroepen, waar mogelijk, tussen nu en 8 mei vluchten zoveel mogelijk te annuleren. 

Lees meer »

Welkom Michiel Vlaar

Toen Michiel te horen kreeg dat hij vanaf dit seizoen mee mocht als visgids met Visservice werd hij overmand door blijdschap getuige de foto bij dit bericht. Michiel is op de West-Friese wateren en op Instagram een heuse bekendheid. Gewapend met kippepoten en droge humor (kennelijk past dat bij ons) bejaagd deze zwager, zwagenaar, zwagenees, hoe dan ook hij woont dus in Zwaag, alle soorten roofvis die er maar te vangen zijn met Team Shad. 

Lees meer »

Welkom Jan Lagerwaard

Met trots mogen wij vertellen dat met ingang van het seizoen 2022 Jan Lagerwaard toetreedt tot het illustere gezelschap van de Visservice Visgidsen. Jan is uitermate ervaren in het vissen op zee en dan met name in Noorwegen. Hij heeft al diverse bekende vislocaties bezocht en met succes bevangen. Ook Vevang staat op dit lijstje! Jan weet dus de weg goed te vinden in het fjord bij Vevang en zal maar liefst 5! weken vissers gaan begeleiden. Wij kijken uit naar onze samenwerking met Jan. 

Lees meer »

Inreisregels Noorwegen drastisch versoepeld

Eindelijk was daar vorige week het verlossende woord! Iedereen mag nu naar Noorwegen afreizen ongeacht de vaccinatiestatus. Wel moet iedereen die het land binnen wil zich laten registreren en testen. Dat betekent dat nu echt iedereen lekker aan de slag kan met de voorbereidingen. 

Lees meer »

Tromsø nú te boeken!

Met veel plezier kijken we terug op onze proefreis naar Tromsø afgelopen september. Ondanks alle voorafgaande research is het toch altijd een verrassing wat je aantreft. Maar eigenaars van dit prachtige relatief nieuwe viskamp hebben ruim aan alle verwachtingen voldaan. De accommodatie bestaat uit 4 appartementen met ruimte voor steeds 4 personen. Voor de steiger die zich op korte loopafstand bevind (plm. 50 meter) staat het vrieshuis met grote diepvriezers, uitgebreide fileergelegenheid zowel binnen als buiten en een waar vispakken-drooghok, ideaal!

Lees meer »

Nieuwe data beschikbaar!

Nu alle stof weer is neergedwarreld kunnen we de planning opmaken voor 2022! Omdat dit jaar vanwege de corona crisis veel reizen nog zijn doorgeboekt naar 2022 zitten we nu al voor een groot gedeelte vol. Welke plaatsen er nog beschikbaar zijn kun je nu terugvinden op onze pagina: Prijzen en beschikbaarheid

Lees meer »

Update over reizen naar Noorwegen

Er is de afgelopen dagen al veel door de media en onze collega's geschreven over het mogelijk kunnen reizen naar Noorwegen. De informatie is helaas niet altijd eenduidig en dit is precies de reden dat wij terughoudend zijn geweest in het publiceren van nieuws hieromtrent. Hoe graag we ook naar Noorwegen willen, willen we absoluut voorkomen dat u bij de grens rechtsomkeert moet maken. Sinds afgelopen vrijdag 19 juni zijn de (voorgenomen!!) regels als volgt:

Lees meer »

Er is beweging!

Beste visvrienden, we gaan een héél spannende week tegemoet. Er is namelijk beweging, meerdere ontwikkelingen gaan er hopelijk voor zorgen dat wij toch nog dit jaar enkele weken visreizen naar Noorwegen kunnen organiseren. Uiteraard is de eerste ontwikkeling het teruglopende aantal besmettingen in Nederland. Dat is voor iedereen goed nieuws en wij zijn daar van onder de indruk, maar de Noorse regering helaas not so much. Máár we zijn op de goede weg en de Noorse regeling is nu eenmaal streng op dit gebied.

Lees meer »

Proefreis Tromsø volgeboekt

Vorige week stuurden we via Facebook een bericht uit dat wij eind september 2021 een proefreis gaan maken naar Tromsø. Zoals u weet bieden wij onze reizen altijd zo goed als all-in aan. Maar dat kan alleen als we de voor ogen staande locatie door en door kennen. Kunnen we daar boodschappen doen? Kunnen we een gezamenlijke eetgelegenheid inrichten? Hoeveel zijn we aan het varen? Dit is informatie die gebruiken om de juiste prijs en service level te kunnen aanbieden. 

Lees meer »

Premier Solberg: Noorwegen gaat langzaam weer open

Afgelopen week heeft de Noorse regering het plan gepresenteerd voor de heropening van Noorwegen. In dit plan werd benadrukt dat de versoepelingen worden beheerst door gegevens (data) en niet de termijnen. Men heeft 4 stappen gepresenteerd waarbij in stap 3 Noorwegen ook weer open gaat voor toerisme. Voor stap 1 en 2 heeft men de hoop uitgesproken dat deze half mei zijn geïmplementeerd. Afhankelijk hoe het dan gaat met de cijfers rondom Corona-besmettingen en gevaccineerde mensen zal bekeken worden hoe en wanneer stap 3 kan worden geïmplementeerd. 

Lees meer »

RIVM Noorwegen: eind mei kunnen de grenzen weer open!

Dat werd 2 maart jongstleden bekend gemaakt voor het FHI (de Noorse evenknie van het RIVM). Waar op dit moment de Noorse regering de teugels nog stevig aantrekt waar het gaat om het binnenlaten van reizigers gloort er hoop aan de horizon. In diverse landen beginnen de vaccins hun eerste vruchten af te werpen en daalt het aantal besmettingen. Zowel Noorwegen als Nederland zijn bezig met een flinke inhaalrace en beide landen verwachten dat in mei een groot deel van de bevolking gevaccineerd zal zijn. 

Lees meer »

Update 19 januari 2021

De laatste paar weken krijgen wij veel vragen van reizigers die voor komend seizoen hun visvakantie bij ons hebben geboekt. Uiteraard gaan de meeste vragen over het hoe en wat rondom de corona-crisis. Het feit is en blijft dat wij net zoveel informatie hebben dan wie dan ook en het is ook zeker een feit dat wij ook dit jaar héél graag naar Noorwegen willen gaan. Om die reden speuren wij bijna dagelijks het wereldwijde web af opzoek naar informatie.

Lees meer »

Met pijn in het hart....

Helaas, met pijn in het hart, moeten wij u het nieuws delen dat per 15 augustus Noorwegen quarantaine maatregelen oplegt voor reizigers vanuit Nederland. Dit maakt dat onze reizen praktisch onuitvoerbaar zijn. Het zou nog kunnen dat de quarantainemaatregelen over twee weken worden versoepeld, echter ontbreekt het ons op dat moment aan voorbereidingstijd om de service te kunnen verlenen die u van Visservice gewend bent. Daardoor kunnen de reizen naar de Boknafjorden bij Rennsoy dit jaar niet doorgaan. Wij nemen binnen een week contact op met degenen die geboekt hebben voor deze weken om alternatieven te bespreken.

Lees meer »

U kunt uw koffers pakken, als u geboekt heeft tenminste....

Want de grenzen van Noorwegen gaan o.a. voor Nederlandse toeristen weer open vanaf 15 juli! Dat betekend voor de genen die bij ons geboekt hebben om in september mee te gaan naar de Boknafjorden hun koffers kunnen gaan inpakken! Wanneer u geboekt heeft ontvangt u zo snel mogelijk meer informatie van ons over hoe de reis gaat plaats vinden, uw vliegtickets en waar u verder rekening mee dient te houden. U kunt er uiteraard van uit gaan dat wij ter plaatse alle benodigde preventieve maatregelen in acht nemen. Noorwegen is qua besmettingsgraad een heel veilig land.

Lees meer »

Nog 3 nachtjes slapen

Lieve Visvrienden, het is nog even volhouden, nog 3 nachtjes slapen en dan weten we of we begin september naar Noorwegen kunnen afreizen. Ondertussen wordt er aan deze kant hard gewerkt om wel alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Zodra wij op 10 juli meer nieuws hebben laten wij jullie dit natuurlijk per ommegaande weten!

Lees meer »

Even geduld nog...

Lieve visvrienden, afgelopen vrijdag ontvingen wij geheel onverwacht een e-mail van de Noorse Ambassade. Aanvankelijk zou Noorwegen pas vanaf 20 augustus haar grenzen weer gaan openen. Met dat bericht in het achterhoofd hadden wij stilletjes hoop toch in september naar de Boknafjorden (Rennesoy) te kunnen gaan.

Lees meer »

Wisseling van de wacht

Per 9 mei 2020 heeft er een "wisseling van de wacht" plaatsgevonden in de "directie" van Visservice. In sommige media was er al melding van gemaakt maar door die Coronacrisis heeft alles een beetje vertraging opgelopen.

Lees meer »

We wachten het rustig af

Vissen is belangrijk! Voor de meesten van ons betekent het een welverdiende ontspanning en die zal voor velen van ons ook weer hard nodig zijn als de Corona-storm gaat luwen. Helaas hebben wij voor Vevang 2020 alle boekingen om moeten zetten naar 2021. Hier balen wij natuurlijk als een stekker van, maar ondanks dat vissen belangrijk is, snappen wij ook donders goed dat gezond en veilig blijven belangrijker is.

Lees meer »