Premier Solberg: Noorwegen gaat langzaam weer open

Gepubliceerd op 11 april 2021 om 16:11

Afgelopen week heeft de Noorse regering het plan gepresenteerd voor de heropening van Noorwegen. In dit plan werd benadrukt dat de versoepelingen worden beheerst door gegevens (data) en niet de termijnen. Men heeft 4 stappen gepresenteerd waarbij in stap 3 Noorwegen ook weer open gaat voor toerisme. Voor stap 1 en 2 heeft men de hoop uitgesproken dat deze half mei zijn geïmplementeerd. Afhankelijk hoe het dan gaat met de cijfers rondom Corona-besmettingen en gevaccineerde mensen zal bekeken worden hoe en wanneer stap 3 kan worden geïmplementeerd. 

 

Dit zijn allemaal nog voorlopige schattingen. We moet ons met z'n allen realiseren dat het Corana virus ons allen al vele malen negatief heeft verrast. Aan de andere kant hopen we natuurlijk dat we nu door het ergste heen zijn. Ómdat de situatie zo snel kan veranderen boeken we telkens reis voor reis om naar volgend jaar. Daarnaast moeten we ons ook nog steeds er wel bewust van zijn dat Noorwegen haar grenzen wel open zet, maar alléén voor landen met een bepaalde lage besmettingsgraad.

 

Telkens uiterlijk 4 weken voor vertrek besluiten we of een reis wordt omgeboekt naar volgend jaar. Dit betekent voor een aantal reizigers dat de reizen inmiddels zijn omgeboekt. Zij zijn allemaal persoonlijk gebeld. 

 

Wilt u het volledig nieuwsartikel lezen van de Noorse overheid klik dan op de volgende link: https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/english/id2842670/?utm_source=regjeringen.no&utm_medium=email&utm_campaign=nyhetsvarsel20210411 Wanneer u de link opent in Chrome en klikt met uw rechtermuisknop in het scherm, dan krijgt u de optie "vertaal pagina naar het Nederlands".