Update over reizen naar Noorwegen

Gepubliceerd op 22 juni 2021 om 15:32

Er is de afgelopen dagen al veel door de media en onze collega's geschreven over het mogelijk kunnen reizen naar Noorwegen. De informatie is helaas niet altijd eenduidig en dit is precies de reden dat wij terughoudend zijn geweest in het publiceren van nieuws hieromtrent. Hoe graag we ook naar Noorwegen willen, willen we absoluut voorkomen dat u bij de grens rechtsomkeert moet maken. Sinds afgelopen vrijdag 19 juni zijn de (voorgenomen!!) regels als volgt:

  • Vanaf 24 juni 2021 mogen reizigers vanuit de EER en het Schengen-gebied zonder inreisquarantaine naar Noorwegen komen mits zij een geldig corona-certificaat kunnen tonen. Dit certificaat krijgt u als u volledig bent gevaccineerd, een recente negatieve PCR test bent ondergaan (maximaal 48 uur oud?) of in de afgelopen 180 dagen bent hersteld van Corona (maar wel langer dan 12 dagen geleden). 
  • Voetnoot bij het Corona certificaat -ook wel corona-paspoort genoemd-, dit systeem is klaar, Nederland is hier ook technisch klaar voor, maar het laat zich waarschijnlijk wachten tot 1 juli eer u dit certificaat kunt downloaden. 

Naast het corona-certificaat is een andere mogelijkheid dat Nederland het corona virus voldoende onder controle heeft en een zogenaamd "groen" land wordt volgens het Noorse RIVM. De Noorse overheid houdt hiervoor echter strengere criteria aan dan in Europa gebruikelijk is waardoor Nederland tot op heden als rood land wordt beoordeeld. Vanaf 5 juli gaat de Noorse overheid zich conformeren aan de Europese richtlijnen waardoor Nederland op dat moment een grotere kans heeft als groen land te worden beoordeeld. Dán kunt u afreizen naar Noorwegen zonder inreisquarantaine en zonder corona certificaat. 

 

Let op! Deze tekst is geschreven met de kennis van 22-06-2021 15:00. Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.