Update 19 januari 2021

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 11:29

De laatste paar weken krijgen wij veel vragen van reizigers die voor komend seizoen hun visvakantie bij ons hebben geboekt. Uiteraard gaan de meeste vragen over het hoe en wat rondom de corona-crisis. Het feit is en blijft dat wij net zoveel informatie hebben dan wie dan ook en het is ook zeker een feit dat wij ook dit jaar héél graag naar Noorwegen willen gaan. Om die reden speuren wij bijna dagelijks het wereldwijde web af opzoek naar informatie.

 

Als we de informatie tot ons nemen die nu beschikbaar is, dan valt inmiddels op dat zowel Nederland als Noorwegen gestart zijn met het vaccineren van de bevolking. Dat is natuurlijk bij voorbaat goed nieuws. Wat jullie moeten weten over Noorwegen is dat het een waanzinnig groot land is, maar er wonen maar 5,3 miljoen mensen. Het aantal te vaccineren personen ligt daar dus veel lager dan bijvoorbeeld Nederland. De minister van Volksgezondheid van Noorwegen verwacht dan ook dat rond Pasen de situatie in Noorwegen voor wat betreft Covid-19 wezenlijk anders zal zijn (zie FD 4 dec. 2020). 

 

Wij denken (let wel wij zijn vissers en geen medisch deskundigen) dat de vraag of het mogelijk is t.z.t. af te reizen naar Noorwegen voor een groot deel afhangt van de vaccinatie-dichtheid van de Noorse bevolking. Immers als iedereen in Noorwegen inderdaad gevaccineerd is tegen de tijd dat u af wilt reizen naar Noorwegen, dan is de kans dat het meebrengen van een Covid-19 besmetting leidt tot druk op het zorgsysteem vele malen kleiner is. Dit gecombineerd met het fenomeen dat in Nederland t.z.t. ook een groot deel van bevolking is gevaccineerd, verwachten wij dat de zeer strenge beperkingen worden afgezwakt. 

 

Je zult naar onze verwachting wel nog rekening moeten houden met bepaalde inreis-vereisten. Naar verwachting moet je dan denken aan het overleggen van een negatieve PCR-test of een bewijs van vaccinatie. 

 

Ondanks de dreiging van een avondklok hebben wij veel vertrouwen in het beleid van beide overheden om deze crisis snel tot een goed einde te brengen. Bovendien zijn wij er van overtuigd dat de beide regeringen het economische nut van toeristen inzien. Daarom beste mensen, gaan wij er vanuit dat wij u dit jaar gewoon kunnen verwelkomen in het geweldige viseldorado dat Noorwegen heet. 

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op!


Deze tekst is geschreven met de kennis van 19 januari 2021. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.