Noorwegen Rennesoy

In het Zuidwesten van Noorwegen vlakbij de havenstad Stavanger ligt het eiland Rennesoy.

Op dit eiland, in het plaatsje Osthusvik kan VISSERVICE u een uitstekende uitvalsbasis verzorgen om in het, inmiddels beroemde Boknafjord, te vissen. De bootjes liggen in de haven voor de deur op u te wachten en wij staan u de gehele dag bij om u naar de beste stekken te brengen en tips te geven over het vissen daar.

De Boknaforden staan vooral bekend om de grote aantallen grote Lengen en platvissen waaronder Tarbot, Schol en Stekelroggen. Maar zoals gebruikelijk in Noorwegen komen nog vele andere soorten voor in het Fjord. U moet er dan ook niet vreemd van opkijken wanneer u een Doornhaai aan de haak slaat. 

Alle stekken zijn dichtbij het huis en makkelijk te bereiken. De beroemde Schollenplaat is bijvoorbeeld maar 10 minuten varen. In de herfst zit het fjord vol met makrelen die wij dan weer als aas gebruiken voor de Lengen.  In de loop van 20 jaar hebben wij in dit fjord inmiddels 41 soorten weten te vangen. Dit is echt een hele mooie stek en alles makkelijk bereikbaar.

De beste periode om hier te vissen is hoofdzakelijk de vroege herfst. Het weer is dan nog goed te doen (vergelijkbaar met Nederland) en de meeste soorten zijn dan aanwezig. September en oktober zijn topmaanden. Daarna is de kans op minder weer steeds groter en worden de dagen korter maar ja........we hebben het wel over Noorwegen!!!!!

Alhoewel vliegen de makkelijkste manier is om er te komen ( vertrek Schiphol om 10.00 uur en om 14.00 uur zit u in uw bootje te vissen) kan men er ook voor kiezen met eigen vervoer te komen. U bent binnen 24 uur op de plaats van bestemming indien u de juiste overtocht boekt. Bel Visservice hierover voor de juiste informatie. Uiteraard passen wij onze prijzen dan aan.