Noorwegen Tromsø

Tromsø! Obze meest noordelijke locatie van allemaal. Vanuit het het prachtige viskamp direct aan het water kun je hier op alles vissen wat je hartje begeert. Grote heilbotten, biggen van kabeljauwen en mooie koolvissen. 

Gedurende de tijd dat wij hier vertoeven zijn de zeewolven inmiddels vertrokken, daar is dit in de zomer ook een echte stek voor. Daarvoor in de plaats komt dat wel een ander spektakel. Iets waar anderen speciaal voor deze kant op reizen: het Noorderlicht. De kans op het zien van het Noorderlicht is in de buurt van Tromsø groter dan waar dan ook in Noorwegen. Het is uiteraard geen garantie en het heeft ook niets met vissen te maken, maar je pakt het maar mooi mee. 

De visgronden rondom Tromsø zijn duidelijk anders dan rondom bijvoorbeeld Vevang. De zeebodem is hier beduidend vlakker dan in Vevang bijvoorbeeld. Dit maakt deze streek dan ook uitermate geschikt voor het vissen op Heilbot die er ook in grote getale voorkomt. Ver varen hoef je niet, sommige (ook echt grote) exemplaren werden 100 meter van de steiger af gevangen. 

Ook de liefhebber van het pilkeren op Kabeljauw en Koolvis komt hier volop aan z'n trekken, bij het eiland vlak voor de kant lopen mooie grillige dieptes waar de Kabeljauw en Koolvis op hun prooi liggen te wachten. 

Varen doen we hier met 2 aluminium Kaasbøl boten van 6.20 meter en 1 Sting van 5.20 meter. De Kaasbøl boten zijn voorzien van splinternieuwe Yamaha 50pk motoren en de Sting met een 40pk motor. Alle boten zijn voorzien van uitgebreide fishfinders gecombineerd met kaartplotters. 

De verzorging in Tromsø is net als op al onze locaties: all-in maar exclusief alcoholische dranken. Je slaapt samen met iemand anders op 1 kamer. De accommodatie is verdeeld in 3 appartementen. Een privé kamer is op aanvraag en meerkosten beschikbaar.

In verband met de afstand gaan wij zelf ook met het vliegtuig, dus een rollende winkel hebben wij niet beschikbaar. Echter op de locatie zelf heeft de eigenaar een goed gevulde viswinkel waar alles verkrijgbaar is wat je nodig kunt hebben. 

 

Nieuw in 2022: Tegen meerprijs van € 150,- kunt u een uitgebreider vliegticket meeboeken waarmee u 23 kilo extra bagage mag meenemen, gebruik kunt maken van lounges en onderweg wordt voorzien van eten en drinken.