Noorwegen Lofoten - Lodingen

Zeg je Noorwegen, dan zeg je eigenlijk vaak in één adem Lofoten! Deze eilandengroep spreek tot de verbeelding als je het hebt over Noorse landschappen. De bergeilanden lijken zo uit zee te zijn gesprongen en de natuur is hier ongekend. Natuur zowel onder als boven water. 

Voor visreizen is natuurlijk de onderwaternatuur niet geheel onbelangrijk. En die natuur is hier weergaloos. Door de vele eilanden ontstaan hier veel stroomversnellingen in het water waardoor het eigenlijk altijd in beweging is. Dat betekent enerzijds een eldorado voor de grote roofvissen, en dus voor ons, anderzijds zijn de vissen hier ook echte stevige jongens en meisjes. Ze moeten immers hard vechten voor een hapje eten. 

Op deze locatie verblijven we in een groot 11 persoonshuis. De haven ligt op steenworp afstand van het huis waar de visboten klaar liggen. We varen hier met 6 meter boten die voorzien zijn van 50PK motoren en uiteraard de fishfinder! Niet dat je die nodig hebt, want ook op deze locatie sturen we weer twee ervaren visgidsen mee!

In principe vliegen we op deze locatie op vliegveld Evenes. De transfertijd is zo'n 90 minuten.