Stakingen Schiphol en gevolgen daarvan

Gepubliceerd op 29 april 2022 om 13:20

Afgelopen weken is Schiphol uitgebreid in het nieuws naar aanleiding van een staking van het personeel dat zich bezig houd met de bagageafhandeling. Nieuwste wapenfeit in dit conflict is dat Schiphol de airlines heeft opgeroepen, waar mogelijk, tussen nu en 8 mei vluchten zoveel mogelijk te annuleren. 

Aangezien de eerste groep met enthousiaste vissers in die periode vertrekt zitten wij op het spreekwoordelijke vinkentouw. Noch Scandinavian Airlines noch Norgwegian heeft aangekondigd hier gehoor aan te geven. De algemene tendens is dat luchtvaartmaatschappijen geen gehoor geven aan de oproep van Schiphol. Veel van hen hebben zwaar te lijden gehad onder de Corona-crisis en geven aan hun reizigers niet in de kou te willen laten staan

Wij verwachten ook niet dat de met ons samenwerkende luchtvaartmaatschappijen vluchten zullen annuleren. Wel moeten reizigers rekening houden met vertragingen en lange wachtrijen. Hoewel Schiphol oproep te vroeg naar de luchthaven te komen merken wij op dat, gezien de lange wachttijden, het wel degelijk verstandig is u tijdig naar de luchthaven te begeven.

Zoals u van ons mag verwachten houden wij een vinger aan de pols en zullen betrokken reizigers bij eventuele wijzigingen informeren. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.